Asturias Mundial. La fabada asturiana aclimátase al Perú(Bable)

Un grupu d’atrevíos empresarios restauradores y agrícoles de la rexón de Cajamarca, nel norte de Perú, presentaro va cinco años una suerte de “fabada fusión”, na que los productos yeren peruanos y la receta dafechamente surdida de les coraes d’Asturies. L’éxitu d’esta iniciativa fue comprobase pola implantación anguañu nos restoranes de la rodalada.

Les fabes cultivaes con semilles trayíes d’Asturies llantáronse en Cutervo, una zona de Cajamarca con condiciones climátiques bien asemeyaes a les de la nuestra tierra nes que les lleguminoses medren con más facilidá y son les reina de la nuestra cocina. El guisu tradicional ellaboróse a base de fabes con tocín, chorizu y morciella y preparáu y degustáu nel restorán limeñu La Eñe, acompañáu de vinos, entraes y postres típicamente españoles d’otres rexones col obxetivu de promocionar el potencial qu’ufre esta lleguminosa bien desconocida en Perú.

viaAsturias Mundial. La fabada asturiana aclimátase al Perú.

Répondre

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s